Dagens PS

Stjärnduo lämnar Swedbank Robur

5 juli
Dagens PS hjälper dig hålla koll på vad som händer på börs- och affärsfronten. (Foto: TT)
Finwire
Finwire
Uppdaterad: 13 nov. 2018Publicerad: 13 nov. 2018

Förvaltarna Carl Armfelt och Erik Sprinchorn lämnar under hösten Swedbank Robur för att starta upp en egen verksamhet utanför banken.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det påverkar fyra av bankernas fonder, bland annat populära Ny Teknik.

“Vi vill tacka Carl och Erik för det fina arbete de gjort för Swedbank Robur i allmänhet och fondandelsägarna i de fonder de förvaltat i synnerhet. De har varit två mycket uppskattade medarbetare, både internt och av de bolag de investerat i. Avkastningen i Ny Teknikfonden har exempelvis varit outstanding. Vi önskar dem stort lycka till med sina nya utmaningar”, säger Stefan Sundblom, aktiechef på Swedbank Robur

Swedbank Robur uppger att förändringarna inte påverkar den långsiktiga strategin. Under en övergångsperiod plockas senior kompetens in från befintliga förvaltarteam medan en rekryteringsprocess sker för att hitta ersättare till de berörda fonderna.

Fonderna som berörs av avhoppen är Ny Teknik, Småbolagsfond Norden, Småbolag Sverige och Microcap.

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

Finwire
Finwire

Nyheter producerade i samarbete med Finwire

ANNONS
Sista möjligheten att teckna 22 maj
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS