Landar mjukt med full lön i 18 månader när han nu tvingas lämna sin stol.

ANNONS

Dagens Industri (obs, inloggning krävs) berättar att Johan Magnusson kan kvittera ut drygt 6,4 miljoner kronor när han nu tvingas bort som vd för statliga Första AP-fonden.

Johan Magnusson är arbetsbefriad men får trots det full lön i 18 månader. Hans månadslön är 365.100 kronor, framgår det.

Johan Magnusson har varit vd för Första AP-fonden i elva år men får gå efter styrelsens beslut. Han anses har överträtt fondens interna regelverk.

Exakt vad han gjort för fel är oklart. Enligt Urban Hansson Brusewitz, ordförande i Första AP-fonden, har man valt inte gå in i detalj på vad Johan Magnusson gjort men han hävdar för Di att det som hänt är ”tillräckligt allvarligt för att entlediga vår vd”.

Di uppger att det stormat kring Första AP-fonden tidigare, bland annat för vidlyftiga resor utomlands, både till Indien och Frankrike men även till Australien och Nya Zeeland, dit den kickade vd:n Johan Magnusson reste i affärer, hette det.

ANNONS
ANNONS

När det gäller de nu aktuella anklagelserna från Första AP-fondens styrelse mot Johan Magnusson har Di inte lyckats få några kommentarer av Magnusson om dessa.