Finansbolaget Allras grundare Alexander Ernstberger kan dömas till upp till sju års fängelse, meddelade en åklagare i dag. Allra var involverat i en uppmärksammad härva 2017, där man ska ha förskingrat pengar från pensionärer.

ANNONS

Även tre andra står åklagade i samma brottsmål.

I dag hölls slutpläderingen i det så kallade Allra-målet av kammaråklagare Thomas Hertz. Alexander Ernstberger och tre andra står åtalade för att ha köpt in värdepapper till för höga summor. Detta utgör ett trolöshetsbrott, skriver Dagens Industri.

Dessutom ska Allra enligt åklagaren ha givit ett utomstående företag förmånliga omständigheter när detta företag skulle handla med Allra, vilket kan utgöra ett mutbrott.

I sin handel med pengar från pensionärers investeringar har de inblandade inte ämnat att gynna pensionärerna, utan i stället bidragit till att de själva har kunnat ta ut överpriser. Detta menar åklagarna i tingsrätten under tisdagen, skriver Dagens Industri.

Kammaråklagare Thomas Hertz yrkar på att Alexander Ernstberger ska dömas till sju års fängelse. En annan person har enligt åklagaren medverkat vid trolöshetsbrottet och riskerar också att få sju års fängelse.

ANNONS
ANNONS

Påföljden för de andra två kan bli fem till sex respektive fyra års fängelse.

LÄS MER: FI stoppade inte misstänkt PPM-svindel [Dagens PS] >