Fängelsedömda Alexander Ernstberger söker resning i Högsta domstolen efter att ha blivit frikänd i ett omfattande skattemål.

ANNONS

På torsdagen frikände hovrätten den tidigare Allra-vd:n Alexander Ernstberger – som avtjänar sex års fängelse i det större brottmålet i Allrahärvan – från anklagelserna om grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott.

Nu berättar Dagens Juridik att Ernstberger vill låta Högsta domstolen pröva hovrättens dom mot honom för bland annat mutbrott och trolöshet mot huvudman.

Det är Alexander Ernstbergers advokat som uppger detta för tidningen och att resningsansökan sannolikt lämnas in till HD inom tre månader.

”Vi har alltid trott att vi ska vinna. Det kan verka korkat eller sturskt men i vårt fall har det byggt på en total överlägsen övertygelse om att vi har rätt”, säger advokaten Carl-Johan Malmberg till DJ.

Han säger att den bevisning man hade i hovrättsmålet om optionerna kommer att återanvändas i resningsansökan.

ANNONS
ANNONS

Förutom Ernstberger friade hovrätten två andra före detta Allra-toppar samt en skatteexpert från Grant Thornton från brotten grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott och medhjälp till grovt skattebrott, framgår det i artikeln.

Läs mer: ”Ernstberger felaktigt dömd” – vidare till Europadomstolen [Dagens PS]