En grupp av de 20 topp-presterande hedgefonderna drog in 65,9 miljoner dollar (efter avgifter) till sina klienter under förra året – en avkastning på 10,5 procent i snitt för gruppen, rapporterar Bloomberg.

ANNONS

Branschsnittet för hela hedgefondindustrin låg på runt 5 procent, och totalvinsterna låg på , och det kan jämföras med att aktieindexet S&P 500 steg 28,7 procent inklusive utdelningar.

”Även om hedgefonder inte har presterat bäst under det senaste decenniet, kan de bli mer användbara om marknadsmiljön förändras, vilket den oundvikligen kommer att göra”, säger Rick Sopher, ordförande för LCH Investments, som är en fond för hedgefonder.

”Aktiemarknaderna har skjutit i höjden och obligationsmarknaderna är otrygga, så riskerna för att traditionella aktie- och obligationsinvesterare förlorar pengar i framtiden är höga och stigande.”

Toppar listan gör TCI Fund Management som leds av miljardären Chris Hohn, som tjänade 9,5 miljarder dollar åt sina klienter. De gjorde sitt 13:e raka år med vinst under 2021, och avkastade 23,3 procent – mest i branschen men fortfarande lägre än börsen.

Den enda hedgefonden bland de 20 i LCH Investments index att förlora pengar förra året var Tiger Global, som gick minus 1,5 miljarder dollar.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: These Are the World’s Top Hedge Funds for 2021 [Bloomberg]

Läs även: Proffs vill inte bli sänkta igen – punktmarkerar amatörer [Dagens PS]