Dagens PS

Svenska startupen i avtal med Paypal – aktie rusar

Paynova
"Vi har redan kommit igång med vårt nya PayPal-samarbete på riktigt", säger vd David Larsson. (Foto: Paynova)
Marc Malmaeus
Marc Malmaeus
Uppdaterad: 26 maj 2020Publicerad: 26 maj 2020

Betaltjänsten Paynova har tecknat ett avtal med Paypal om att tillhandahålla världsaktörens kreditlösning i Europa. Affären, som har utarbetats i över ett år, leder till att Paynovas aktie stiger med över 60 procent.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Tidigt på tisdagsmorgonen meddelade Paynova att de säkrat ett avtal med betalteknikbolaget Paypal om att tillhandahålla företagets kreditbetalnings-lösning i EU och Norge.

Paynova är i nuläget den enda aktören som erbjuder en kredittjänst via Paypals plattform i EU och Norge, men de har inte exklusivitet.

“Paypal går mer åt hållet att erbjuda fler betalningslösningar”, säger Paynovas tillträdande vd David Larsson till Fintech Today.

Under ett tidigare stadium i sin marknadsetablering profilerade sig Paynova som en utmanare till Klarna, men David Larsson menar att deras produkt snarare handlar om att möjliggöra för betalplattformar att erbjuda kreditlösningar.

“Vi möjliggör för andra att konkurrera med Klarna”, säger han.

Aktie stiger över 60 procent

I mars säkrade Paynova ett första avtal med Paypal gällande kreditbetalningar mot e-handlare. Nu utökas alltså samarbetet till att gälla även digitala marknadsplatser.

“Det här är utan tvekan ett av de viktigaste avtalen vi någonsin slutit och det är en jättemöjlighet att växa tillsammans med PayPal eftersom e-marknadsplatser är ett växande segment inom e-handeln”, säger David Larsson i ett pressmeddelande.

ANNONS

Efter att Paynova presenterade affären stiger företagets aktie kraftigt. Vid 15-tiden på tisdagen var den uppe över 60 procent.

Läs mer: Klarna-utmanaren Paynova får ny vd

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS