Betaltjänstbolaget Paynova tillsätter en ny vd. David Larsson, med erfarenhet från bland andra Microsoft, kommer från rollen som CCO. Nuvarande vd Daniel Ekerberger blir styrelseordförande. 

Företaget, som tillhandahåller en ”pay later”-lösning åt betalplattformar, har tidigare utmanat Klarna i en tillspetsad reklamkampanj. De utannonserar personalbytet i ett pressmeddelande.

Paynova tar nu nästa steg på sin tillväxtresa och anpassar och stärker organisationen. Nuvarande VD, Daniel Ekberger, föreslås till ny styrelseordförande och nuvarande CCO, David Larsson, utses till ny VD. Paynova siktar nu på en kraftigt ökad omsättning genom internationell expansion.

Nuvarande vd, Daniel Ekberger, med bred erfarenhet från ledande roller i andra tillväxtbolag såsom Spotify och Atea, föreslås av bolagets valberedning ta över som arbetande styrelseordförande och kommer fortsatt ha en nyckelroll i bolagets övergripande strategi och finansiering.

Kallelse till extra bolagsstämma, att hållas den 17 juni 2020, för att fatta beslut om inval av Daniel Ekberger som ny styrelseordförande kommer att offentliggöras i ett separat pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS

”Vi går nu in i en tydlig genomförandefas efter bolagets strategiska genombrott varför det är dags att mobilisera ledningen på bästa sätt för kommande tillväxtresa och internationalisering.

Jag har arbetat nära David de senaste två åren och han har verkligen bevisat sin förmåga att få små som stora saker att hända. David är utan tvekan rätt man för jobbet”, säger Daniel Ekberger, vd på Paynova och tillträdande styrelseordförande.

När Daniel Ekberger väljs in som ny styrelseordförande kommer David Larsson som idag är CCO på Paynova att ta över vd-posten med ett tydligt fokus på operativ ledning, internationalisering och strategiska samarbeten. David bidrar med erfarenhet från flertalet exekutiva och internationella roller inom bland annat Microsoft.

”Vi har en strategi och plan som efter ett antal års hårt arbete visat sig bita rejält. Det känns fantastiskt att få möjligheten att tillsammans med Paynovas otroliga team lyfta detta till nästa nivå. Med vår plattformsstrategi och då i synnerhet samarbetet med PayPal får vi tillträde till större samt fler marknader. För att realisera denna möjlighet och unika position kommer operativ kraft och förmåga visa sig vara strategiskt. Daniels strategiska höjd är unik och han förblir ett ovärderligt bollplank på resan som påbörjas här och nu”, säger David Larsson, CCO och tillträdande vd på Paynova.

Anders Persson som varit ordförande sedan 2015 och bidragit till att göra Paynova kommersiellt framgångsrikt väljer att lämna styrelsen för nya utmaningar.