OpenSea, världens största handelsplattform för NFT, går som tåget. Den senaste finansieringsrundan gav 300 miljoner dollar (2,7 miljarder kronor) i riskkapital. Fyra år efter starten är OpenSea värt 13,3 miljarder dollar (nästan 121 miljarder kronor).

ANNONS

Finansieringsrundan leddes av investmentbolagen Paradigm och Coatue Management, berättar New York Times.

I en tidigare finansieringsrunda tog OpenSea in mer än 100 miljoner dollar (drygt 900 miljoner kronor), bland annat från skådespelaren Ashton Kutcher.

OpenSea fokuserar helt på NFT

OpenSea startar så sent som 2017. Handelsplatsen är helt och hållet till för köp och försäljning av NFT, nonfungible tokens, en kryptoteknik för unika digitala eller virtuella föremål. Varje token är en unik del i en blockkedja, ett slags digitalt fingeravtryck.

De mest populära NFT säljer för hundratusentals dollar i ether, den mest använda kryptovalutan när det gäller NFT.

Anställer och förbättrar säkerhet

Många kritiker hävdar att hysterin kring NFT och blockkedjeteknologi är en fluga, och att det förekommer en hel del aktivitet värd att ifrågasätta. Nyligen påstår en kund att han bestulits på NFT till ett värde av 2,2 miljoner dollar (knappt 20 miljoner kronor). OpenSea fryser de stulna tillgångarna, och förbjuder vidare försäljning av dem på sajten.

Trots kritiken är OpenSea populärt bland NFT-fantaster, och det gör företaget populärt också bland investerare som vill placera i kryptovaluta.

”Vår vision är att vara stället där nya, öppna digitala ekonomierna kan frodas”, säger Devin Finzer, vd och medgrundare av OpenSea.

ANNONS
ANNONS

OpenSea säger att företaget planerar att använda de friska pengarna för att anställa drygt 90 personer. Man ska fördubbla sitt säkerhetsteam, heter det. Och man ska också investera i produktutveckling för att göra blockkedjeteknologin mer tillgänglig för vanliga konsumenter. Meningen är också att OpenSea ska lansera ett stipendieprogram för att stötta kreatörer och blockkedjebyggare som fokuserar på NFT.

Läs även: Expert: Snart spricker bubblan med NFT [Dagens PS]

Läs även: NFT: 163 miljoner för digitala apor på Sotheby’s [Dagens PS]