Dagens PS

Poly Network erbjuder hackarna belöning

Poly Network
Hackarna som stal kryptovalutor för över 600 miljoner dollar hos Poly Network har erbjudits en belöning på 500 000 dollar för bugg-avslöjandet. (Foto: Unsplash.com)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 13 aug. 2021Publicerad: 13 aug. 2021

Först bröt sig hackarna in i Poly Network och stal kryptovalutor för 610 miljoner dollar – nu erbjuds de en saftig belöning.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Reuters berättar att hackarna som i veckan forcerade kinesiska Poly Networks säkerhetssystem och la beslag på kryptovalutor för över 600 miljoner dollar erbjudits en belöning på 500 000 dollar som tack för att de avslöjade buggen i säkerhetssystemet.

Hackarna har återbetalat merparten av kryptovalutamynten som de kom över i samband med kuppen, som beskrivits som den största genom tiderna på området.

Kallar sig Mr White Hat

Enligt ett uttalande från Poly Network har hackarna svarat på erbjudandet om belöning, dock framgår det inte om de accepterat belöningen.

Dagens PS berättade på onsdagen, med hänvisning till den digitala plattformen Coindesk, att Poly Network-hackarna börjat återbetala kryptovalutorna.

Hackarna, en grupp som kallar sig för Mr White Hat, har deklarerat att ransomware-attacken inte hade något egetsyfte, det var mer på “skoj” och att visa på säkerhetsbristerna hos Poly Network.

”Vi har redan visat att vi är legender”, var budskapet.

Läs även: Svensk dollarmiljonär på att hacka företag

ANNONS

Läs mer: “Cyber Pearl Harbor” är utspelad – nu smyger det på företagen

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS