Över 330 procent upp - solana växer så det knakar

Uppdaterad: 15 sep. 2021Publicerad: 15 sep. 2021
Solana ökar explosionsartat.
Solana ökar explosionsartat. (Foto: TT / Montage)

På kort tid har värdet rusat på kryptovalutan solana. Som högst nådde myntet för en vecka sedan då marknadskapitaliseringen låg på 55 miljarder dollar. 

ANNONS
ANNONS

Sedan förra veckan har solana fallit med ungefär 16 procent, men värdet ligger ändå på betydligt högre nivåer än det gjorde i början av augusti. Det rör sig just nu om en värdeökning på 334 procent under 45 dagar.

Sharam Nair, analytiker på CoinSwitch Kuber, säger till The Economic Times att solana mycket väl kan bli ett av de fem största kryptomynten.

Den ökade populariteten handlar om priset och hastigheten som solana erbjuder. Samtidigt är transaktionerna säkra på grund av en välfungerande blockkedja. Tekniskt beskrivs den som skalbar utan att tumma på decentraliseringen och säkerheten.

Men det är den senaste trenden med handel i NFT:er och andra digitala tillgångar som verkligen har fått solana att växa, menar Sharam Nair.

“Investerares nyfikenhet att investera i ett nytt kryptomynt har gjort att gjort att värdeutvecklingen har skjutit i höjden”, säger han till The Economic Times.

Jämfört med många andra kryptovalutor är majoriteten av solanas investerare inte lekmän utan större finansiella institutioner, något som i sig har stärkt förtroendet.

Sedan april 2020 hade priset skjutit i höjden 270 gånger i början av september.

Sharam Nair tror starkt på myntet.

“Marknaden anses ofta effektiv nog när det gäller att avgöra tillväxtmöjligheterna i en tillgång. Myntets höga effektivitet när det gäller hastighet och kostnader har gjort att flera utvecklare också bygger upp projekt ovanpå solanas blockkedja.

Läs också:

Investerarens guide till solana
Investerarens guide till cardano

ANNONS
ANNONS