På onsdagen har bitcoin fallit till lägsta nivån på 18 månader – inte sedan december 2020 har kryptovalutan stått så lågt som i dag.

ANNONS

Nyhetsbyrån Reuters berättar att bitcoin, världens största kryptovaluta, på onsdagen fortsatt rasa. Tappet är 7,8 procent till 20,289 dollar.

Det gör att värdet på bitcoin nu är nere på den lägsta nivån på 18 månader.

Inte sedan december 2020 har värdet i kryptovalutan varit så lågt.

Bara sedan i fredags har bitcoin enligt Reuters rasat med 28 procent i värde och 69 000 dollar av värdet har gått upp i rök sedan toppen i november, framgår det.

Oro för tuffa räntehöjningar och en överraskande hög inflation spär på oron på kryptovalutamarknaden vid sidan av att kryptolångivaren Celsius har likviditetskris och tillfälligt fryst alla möjligheter till uttag från användarna.

Det finns en utbredd rädsla för att Celsius ska gå i konkurs och att effekterna av det smittar andra företag i branschen.

Det har utlöst ytterligare panikförsäljningar från investerare. Enligt Digital Asset Manager CoinShares, som Reuters hänvisar till, hade kryptofonder ett utflöde på hela 102 miljoner dollar bara under förra veckan.

ANNONS
ANNONS

Scottie Siu, investeringschef på Hong Kong-baserade Axion Global Asset Management, är övertygad om att läget på marknaden kommer att förvärras.

Även mindre kryptovalutor dras med i fallet och Ethereum, den näst största kryptovalutan, har under onsdagen fått uppleva att 12 procent av värdet försvunnit.

Läs mer: Bill Gates sågar krypto och NFT [Dagens PS]