En ny rapport av Deutsche Bank visar att investerare inte säljer även fast krypto kraschar. Många uppger samtidigt att de vill sluta sina vanliga jobb för att syssla med trading inom krypto.

ANNONS

I den nya rapporten ”The Future of Cryptocurrencies” fick 3 250 amerikanska konsumenter svara på frågor, skriver Business Insider.

Av de tillfrågade uppgav 680 att de använde kryptovalutor, och 65 procent av dem för första gången under fjolåret.

Behåller investeringar – även när krypto kraschar

Enligt Deutsche Bank-undersökningen visar det sig vidare att färre än hälften av investerarna tänker göra sig av med sina kryptotillgångar – även om priserna går ner med 80 procent. Samtidigt vill många göra en karriär av det – där omkring hälften kan tänka sig att lämna jobbet eller har redan gjort det för att på heltid syssla med krypto.

Intresset kring krypto ser inte ut att mattas av eftersom investerare är nyfikna på möjligheterna, ser en möjlighet att tjäna pengar, och vill diversifiera sina portföljer.

En fjärdedel av de som deltog i undersökningen tror att bitcoin kommer handlas för 110 000 dollar om fem år, och en majoritet tänker öka sina kryptoinvesteringar framöver.

Hobby istället för karriär

Deutsche Bank vill dock fortfarande påpeka att majoriteten av kryptotransaktioner är under 100 dollar och en liten andel av investerare tror att ”krypto är en guldbiljett”. Omkring 43 procent ser det hela som en hobby – och ser inte att krypto kommer påverka deras framtid eller karriär.

ANNONS
ANNONS

Kryptovalutorna vände starkt uppåt på tisdagen efter nedgångar under helgen och på måndagen. Bitcoin handlades runt 44 250 dollar på tisdagen.

Läs även: Börsgurun rensar upp sin portfölj rejält [Dagens PS]