Dagens PS

Bitcoin rasar vidare – kryptomarknaden under press

kryptomarknaden
Kan bitcoin komma tillbaka framöver? (Foto: TT)
Daniel Jacobs
Daniel Jacobs
Uppdaterad: 07 sep. 2022Publicerad: 07 sep. 2022

Kräftgången för kryptomarknaden fortsätter under onsdagen, då bitcoin är ned 5,5 procent och ethereum är ned 7,99 procent de senaste 24 timmarna, enligt data från Coin360

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Bitcoin är nu nere och flirtar med årets lägsta nivåer (17 600 dollar per bitcoin i juni, 18 700 dollar nu) och kryptomarknaden som helhet har nu ett marknadsvärde på under en biljon dollar för första gången på länge, skriver Bloomberg.

Vid 15.30-tiden kostade en bitcoin drygt 203 000 kronor och ethereum drygt 16 600 kronor.

“Makroberättelsen är väldigt svår att släppa taget om och kommer att driva risktillgångar. Bitcoin är under 20 000 dollar. Vi har varit här förut och det är troligt att vi faktiskt kan gå något lägre”, säger Kevin Loo, chef för investeringsinsikter på IDEG Asset Management Ltd.

Samtidigt finns det viss optimism kring uppgraderingen av Ethereum-nätverket som ska göra kryptovalutan betydligt mindre energikrävande. Vissa analytiker väntar sig ett inflöde av investeringar efter uppgraderingen, som Dagens PS rapporterat om här.

Kevin Loo är fortfarande optimistisk långsiktigt, även om MVIS CryptoCompare Digital Assets 100-index för de största kryptovalutorna har minskat med cirka 60 procent i år. Bitcoin hade en topp på nästan 69 000 dollar per bitcoin i november förra året.

“Bitcoin låg på 3 000 dollar under den första kryptovintern och om du mäter dal till dal är trenden att vi är på väg högre på längre sikt”, säger han till Bloomberg. 

Läs även: Ethereum ska bli hållbart – 99 procent utsläpp bort

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS