Klarna kan komma att dubbellista sin aktie. Vd:n Sebastian Siematkowski erkänner att han undersöker saken – efter press från svenska journalister.

ANNONS

I en lång intervju med den amerikanska tidningen Quartz pratar Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski bland annat om möjligheten att dubbellista Klarna-aktien när bolaget ska börsnoteras.

Han säger att det mest sannolika är att Klarna listas i USA, då landet inom några månader kommer att vara bolagets största marknad. Men…

”Men jag har också, efter mycket press från svenska journalister, som har frågat mig om dubbla listor och sådant. Vi har också haft press från Tyskland, eftersom Tyskland är vår största marknad och för närvarande är London väldigt upphetsade om det. Jag önskar att man kunde listas överallt”, säger Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski.

Gissar ändå USA

”Men jag tror fortfarande, om du skulle fråga mig, skulle min bästa gissning nog vara i USA. Förhoppningsvis blir det här ämnet över tid ett icke-problem eftersom handelsplattformar som Robinhood och andra löser det problemet och ger dig tillgång till alla marknadsplatser”, säger han.

”Enligt min mening är den främsta fördelen med att vara ett offentligt bolag att vi ger alla typer av människor som tror på oss och är anhängare av vad vi gör tillgång till bolaget. Det är det primära målet, som jag tror skulle vara attraktivt med att börsnoteras”, säger han.

Satsade på stora e-handlare i USA

Klarnas fintechtjänster med köp-nu-betala-senare har snabbt blivit väldigt populära i USA, och företaget hann aldrig ens flytta in på det nya huvudkontoret i landet innan det var för litet. Sebastian Siematkowski berättar att nyckeln till succén varit att fokusera först på de största e-handlarna.

”Men det förändras verkligen just nu. Vi får nu ombord tusen säljare varje månad i USA.”, säger han.

ANNONS
ANNONS

Tidigare i år tog Klarna in 1 miljard dollar i nytt kapital. Bolaget värderades då till värdering 31 miljarder dollar, motsvarande 258 miljarder svenska kronor.

Läs mer: Klarna högst värderat i Europa