Klarna gick som en raket i Q1. Under kvartalet växte bolaget med 40 procent.

ANNONS

Intäkterna för den svenska betaljätten blev nära 3 miljarder kronor under årets första kvartal, vilket kan jämföras med intäkter på 2,1 miljarder kronor under samma tid i fjol, rapporterar Nyhetsbyrån Direkt på bland annat Di Digital.

Det innebär att Klarna växte med 40 procent under rapportperioden där det också framgår att betalningsvolymen på betalplattformen uppgick till 157 miljarder kronor under Q1.

Det kan jämföras med en total betalningsvolym på 97 miljarder kronor under motsvarande period 2020.

USA stark marknad

USA utmärker sig som en exceptionellt stark marknad och i delårsrapporten, som alltså återges av Nyhetsbyrån Direkt, skriver Klarna att antalet användare i USA mer än fördubblades i april jämfört med förra året.

Nedladdningen av Klarna-appen ökade dessutom i USA med 125 procent i mars.

Även kreditförlusterna ökade under det inrapporterade kvartalet. På årsbasis handlar det om en ökning från cirka 690 till 780 Mkr, uppger Direkt på Di Digital och berättar att rörelseresultatet blev minus 796 Mkr och nettoresultatet minus 650 Mkr.

Under torsdagen spelade tekniken Klarna ett spratt. Klarna-appen havererade och drabbade bolagets kunder, vars konton med känsliga uppgifter låg öppna, som Dagens PS berättat under fredagsmorgonen.

ANNONS
ANNONS

”Konsumenters förtroende är fundamentalt, både för Klarna och banker generellt. Därför är vi både besvikna och frustrerade över att det under förmiddagen uppstod en självförvållad incident”, uppgav Sebastian Siemiatkowski i ett uttalande, skriver Di. 

Läs även: Klarna ser London som möjlig plats för IPO [DagensPS.se] »

Läs vidare: Klarna: ”Press att dubbellista aktien i börsnoteringen” [DagensPS.se] »