Klarna-aktier säljs ännu inte på den öppna marknaden – bolaget är inte börsnoterat. Men det svenska fintechbolaget ökar i popularitet i den så kallade gråhandeln på Wall Street, skriver Dagens industri.

ANNONS

Klarna kommer troligen att börsnoteras under 2022, enligt de senaste uttalandena från vd:n Sebastian Siemiatkowski. Men redan nu handlas det friskt med bolagets aktier i gråhandeln på Wall Street i New York och i Kaliforniens Silicon Valley.

Dagens industri rapporterar att en rad olika finansbolag under 2021 har mäklat aktier i det svenska fintechbolaget Klarna till ett värde av minst 70 miljoner dollar, motsvarande cirka 600 miljoner kronor. Detta enligt dokument från den amerikanska finansinspektionen SEC som tidningen tagit del av.

Det rör sig om bolagen Assure, Market X Ventures, Manhattan West Asset Management och Skybridge Capital. Köparna är ett par hundra investerare, enligt Di.

Di skriver också att det svenska bolaget Tioex, som mäklar aktier i onoterade bolag, nyligen gick ut med ett erbjudande till sina kunder om att förvärva Klarna-aktier.

Klarna värderades i den senaste kapitalrundan till 377 miljarder kronor.

Läs mer: Apparna som hotar Klarna

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Klarna-aktien rusar i gråhandeln

Läs mer: Klarna: ”Press att dubbellista aktien i börsnoteringen”