Svenska Paynova, som i maj tecknade ett avtal med PayPal, planerar att vara huvudleverantör av PayPals Pay-Later-tjänst i 15 länder. Företagets vd säger att företaget senare i år ska skriva avtal med handlare runtom Europa. 

ANNONS

”Vi har redan kommit igång med vårt nya PayPal-samarbete på riktigt genom Traderaaffären och under året ser jag att vi skriver ytterligare strategiskt viktiga avtal med handlare om leverans av Pay-Later i PayPals checkout”, skriver nya vd:n David Larsson i en uppdatering.

Paynova-chefen skriver också att företaget siktar på att nå målet om att leverera Pay-Later-erbjudandet i 15 länder fram till 2023. Fokus ligger på att fortsätta utveckla samarbetet med PayPal.

”Vårt kommersiella och djupa tekniska samarbete med PayPal visar fördelarna med vår valda strategi. Vi kan uteslutande fokusera på att skapa den bästa Pay-Later-produkten och tillförs samtidigt kraften i internationella aktörers upparbetade kundrelationer samt sälj- och marknadsresurser. Redan idag samarbetar vi med PayPals sälj- och marknadsorganisation som bearbetar nya handlare internationellt”, skriver David Larsson.

Aktie steg med 60 procent

”Större upphandlingar hanteras gemensamt och under andra kvartalet har vi utbildat europeiska och nordiska PayPal-säljare i hur fördelarna med Pay-Later förklaras för deras befintliga och nya handlare. Jag ser därmed att vår fortsatta tillväxt och internationalisering sker i en skalbar och redan väl fungerande ’go-to-market’-modell”, fortsätter han.

När nyheten om Paynovas samarbete med Paypal presenterades steg företagets aktie med över 60 procent.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Svenska startupen i avtal med Paypal – aktie rusar [Dagens PS]