”Krypto är för stort för att ignorera”, skriver Bank of America i ett pressmeddelande om att banken nu lanserar sin forskningsenhet för digitala tillgångar.

ANNONS

Priset på bitcoin stiger återigen över 50 000 dollar för första gången sedan dippen kring El Salvadors utrullning av kryptovalutan som betalningsmedel i början av september. En bitcoin kostade 50 129 dollar vid 16.15-tiden svensk tid på tisdagen, en uppgång med runt 2,8 procent för dagen. Priset är upp mer än 60 procent sedan

Uppgången kommer bland annat efter att strateger på Bank of America i en rapport skrivit att ”krypto är för stort för att ignorera”.

”Vår uppfattning är att det kan finnas fler möjligheter än skeptikerna förväntar sig”, skriver strategerna Alkesh Shah och Jessica Reif Ehrlich med flera i ett pressmeddelande om att Bank of America nu lanserar sin enhet för forskning på digitala tillgångar.

”Bitcoin är viktigt, men det digitala tillgångarnas ekosystem är så mycket mer. Vår forskning syftar till att utforska konsekvenserna tvärs över branscher, inklusive finans, teknik, leveranskedjor, sociala medier och spel”, säger Shah i pressmeddelandet.

Bank of America-gruppens första rapport visar att entusiasmen för krypto på Wall Street ökar, trots många kontroverser. Banken tror också att mer regleringar kommer att gynna krypto på lång sikt.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Uppmaningen: Gör precis tvärtom vad Kina gör om krypto [Dagens PS]