När Thorne Melcher förlorade jobbet som mjukvaruutvecklare höll det på att gå illa. I sista stunden räddade hon och hennes flickvän parets gemensamma gård – genom att sälja NFT:er.

ANNONS

Thorne Melcher och Mandy Musselwhite äger en gård utanför Atlanta i USA. Men de var mycket nära utmätning efter att Melcher förlorade sitt jobb och räkningarna hopade sig.

För att rädda sig och sina kära husdjur (bland annat sex ankor) gjorde paret NFT:er föreställande serietidningsliknande ankor. De lanserade och sålde slut på sin kollektion på mindre än sex timmar. Förtjänst: 120 000 dollar.

“Vi räddade gården genom att sälja serietidningsankor. Det var som en feberdröm”, säger Melcher till CNBC. ”De gick genast åt mycket snabbt. Jag kunde inte sova förrän alla var sålda.”

NFT:er fick skjuts av initierade vänner

Trots att paret inte hade gjort sig kända inom NFT-sfären fick det stöd genom en grupp andra utvecklare som hjälpte till att generera intresse för NFT:erna.

Hjälpen kom i sista minuten. Paret var skyldiga över 35 000 dollar som de skulle ha betalat in, men inte hade.

De hade övertrasserat sina konton och hade knappt råd med det nödvändigaste. Egentligen hade de inte heller pengar till den avgift som krävs för att få ut en NFT på blockkedjan, men där fick de hjälp av en vän.

Paret började arbeta med projektet Dastardly Ducks tidigt i januari.

”Det kändes som om vi höll på med en startup och skulle lansera vår första produkt, från ax till limpa”, säger Melcher. ”Det var rätt häftigt hur fort vi lyckades få det att gå ihop”.

ANNONS
ANNONS

Melchers mjukvarubakgrund gjorde att hon snabbt kunde lära sig Solidity, ett programspråk för smarta kontrakt på Ethereums blockkedja. Musselwhite är grafisk designer och tog fram varje enskild anka.

”Det var den perfekta sammansmältningen av våra talanger”, säger Melcher.

Läs också:

Student drog in en miljon dollar på NFT-selfies [Dagens PS]
Andreessen Horowitz satsar vidare på kryptofonder [Dagens PS]