Andreessen Horowitz planerar ny finansieringsrunda för två nya kryptofonder. Riskkapitaljätten planerar att dra in upp till 4,5 miljarder dollar (41,3 miljarder kronor).

ANNONS

Andreessen Horowitz planerar alltså att mer än dubbla det kapital man fick in för mindre än ett år sedan, enligt Financial Times. I juni förra året tog företaget in 2,2 miljarder dollar (20,2 miljarder kronor), pengar som i stort sett redan investerats.

Pengarna ska fördelas på en vanligt kryptofond på 3,5 miljarder dollar (drygt 32 miljarder kronor) och en mindre fond på upp till en miljard dollar (knappt 9,2 miljarder kronor) som ska göra såddinvesteringar till kryptovaluta-startups, uppger Financial Times.

Tidig investerare i Silicon Valley

Andreessen Horowitz är en av de största riskkapitalbolagen i Silicon Valley, och investerade tidigt i företag som exempelvis Facebook, Twitter, Airbnb och Coinbase. Om finansieringsrundan lyckas kommer man att bli överlägset störst när det gäller att satsa tidigt på kryptovaluta-startups.

Att Andreessen Horowitz fortsätter att satsa visar enligt Financial Times att stora riskkapitalbolag mer och mer rör sig mot kryptovärlden. Hundratals projekt som siktar på att ta över från de traditionella ekonomierna har skapats. Investerare som i normalfallet ryggar för riskkapitalbolag som tar in stora summor snabbt är numera intresserade. Andreessen och andra tech-investerare har på senare tid inte haft några problem att få ihop mångmiljardbelopp från stora institutioner till kryptoprojekt.

Aktiv i kryptoinvesteringar

Förra året var Andreessen en av de mest aktiva investerarna i krypto. Bland annat gjorde man stora affärer med OpenSea, som handlar med NFT, med blockkedjeutvecklaren Solana Labs och med Sky Mavis, en gaming start-up.

Tidigare i januari informerade företaget om att man tagit in 9 miljarder dollar (82,7 miljarder kronor) till sina biotech, riskkapital och tillväxtkapitalfonder. Det gjorde då att företagets totala förvaltade tillgångar översteg 28 miljarder dollar (knappt 257,5 miljarder kronor).

ANNONS
ANNONS

Läs även: De samarbetar om såddfinansiering inom Life Science [Dagens PS]

Läs även: Open Ocean dumpar Truecaller-aktier värda en miljard kronor [Dagens PS]