Penningöverföringstjänsten Transferwise meddelade under onsdagen att de har avslutat en investerarrunda där de tagit in över 170 miljoner kronor. Som följd är de värderade till 5 miljarder dollar, motsvarande 438 miljarder kronor. 

ANNONS

Investmentbolaget D1 capital Partners, som äger andelar i bland andra Neflix, Facbook och Google, köpte tidigare i år aktier för 200 miljoner dollar i det brittiska bolaget. Dessutom avslöjas nu att bolaget Lone Pine Capital också har gjort investeringar, skriver Fintech Global.

Därmed har bolaget uppvärderats till 438 miljarder kronor, vilket är en ökning med 43 procent jämfört med maj förra året.

Har utfärdat över en miljon kreditkort

”Transferwise har byggt en exceptionell plattform inom den gränsöverskridande betalningsvärlden genom att bibehålla ett ständigt fokus på sina kunder och genom att konstant utvecklas”, säger D1 Capital Partners investerare Teddy Glaser i ett uttalande.

”Vi har imponerats av bredden hos Transferwises plattform, som har individer, företag och finansinstitutioner som sina kunder”, fortsätter han.

ANNONS
ANNONS

Estniska Kristo Käärmann och Taavet Hinrikus grundade Transferwise 2010. Bolaget tillhandahåller gränsöverskridande penningöverföringar och affärsidén är att avgifterna ska vara lägre än hos konkurrenten Western Union. Företaget har erbjuder även en kontotjänst och kreditkort, vilka har utfärdats mer än en miljon gånger.