Hon grundade Facebookgruppen Kryptogäris – kryptotjejer, och vill få kvinnor att satsa på kryptovalutor.

Tove Andersson är marknadschef på Superblocks och driver Facebookgruppen Kryptogäris, kryptotjejer. Hon vill bryta mansdominansen inom kryptovalutor.

”Jag hoppas att vi i framtiden får se lika många kvinnor som män som är aktiva inom kryptovalutor”, säger hon till SVT vars studioprogram Ekonomibyrån under måndagen handlade om kryptovalutor med rubriken ”Hög på krypto”.

Hon började intressera sig för kryptovalutor för fem år sedan, och startade då Facebookgruppen Kryptogäris.

”Herrklubben kryptovalutor”

”Jag kände att jag inte blev tagen på allvar. Det blev tydligt att jag inte var välkommen in i herrklubben kryptovalutor trots att jag kunde överlägset mest om ämnet”, sa hon till Breakit i samband med lanseringen.

Sedan dess har populariteten hos kryptovalutorna ökat, men det är fortfarande männen som dominerar, även om siffrorna förbättrats något. Hos nätmäklaren Avanza står männen för 80 procent bitcoinköpen, skriver SVT.

”När jag startade Kryptogäris var det 95 procent män som jobbade och investerade inom kryptovalutor”, säger Tove Andersson till SVT. 

Män är portade

Män är portade från Facebookgruppen, som idag har drygt 2 100 medlemmar.

ANNONS
ANNONS

”Ja, det finns så många forum där män kan vara med och diskutera ändå. Jag tror att många kan känna sig mer bekväma i en grupp med bara kvinnor och icke-binära”, sa Tove Andersson till Breakit vid lanseringen.

Läs mer: Svenska kryptovalutan Alice steg 30 000 procent – Dagens PS