Svenska betalbolaget Zaver plockar in 5 miljoner dollar, motsvarande drygt 42 miljoner svenska kronor, i en kapitalrunda. 

Det är den amerikanska tekniksajten Techcrunch som skriver att det svenska fintechbolaget Zaver nyligen fått in fem miljoner dollar, motsvarande drygt 42 miljoner svenska kronor, av investerare.

Bland dessa finns riskkapitalbolagen Inbox Capital och Inventure, Fredrik Österberg, grundare av Evolution Gaming, ängelinvesteraren Magnus Rausing, Joen Bonnier, Fabian Hielte, Max Hobohm och Johannes Hobohm, skriver Techcrunch.

Betalbolaget Zaver erbjuder kortlösa betalningar, och köp-nu-betala-sen-lösningar. De vill skynda på utvecklingen med mobila betalningar istället för plastkort, skriver Techcrunch. Inriktningen är större sällan-köp.

”Det som gör oss annorlunda är att vi fokuserar på övergången till mobila betalningar i en sektor med låg marginalförsäljning och höga genomsnittliga transaktionsvärden”, säger Amir Marandi, som grundade Zaver tillsammans med Linus Malmén 2016, när de båda pluggade på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm, till Techcrunch.

”Med varaktiga köp menar vi varor (och tjänster) som inte behöver köpas ofta, och vanligtvis varar under en längre tid, som till exempel fordon, ett besök på tandkliniken eller köksrenovering”

Marandi säger att deras tjänst ”Zaver for business” gått från noll till ”flera hundratals miljoner dollar” i processade volymer.

ANNONS
ANNONS

”I dag har vi en produktmarknad som visar att användarna är villiga att lämna gamla vanor och istället använder sin telefon för att betala för ännu större artiklar eller tjänster”, säger Amir Marandi till Techcrunch.

Läs mer: Amazon utökar betallösning med handflatan – Dagens PS