Bakgrunden till Marita Ulvskogs utspel om Donald Trump är den sistnämndes Sverigeattack i helgen.

Till Expressen säger nu Ulvskog, som tidigare varit kulturminister och partisekreterare för S, att Trump alltså inte ger ett friskt intryck, vilket hon tycker ”känns otäckt”.

Den svenska EU-parlamentarikern hoppas att Trump mister makten i kongressen; att andra kongressledamöter tyglar honom i den riktningen.

Sedan trump vann valet har USA:s och EU:s relationer försämrats, hävdar Ulvskog.

”Första tiden har varit riktigt obehaglig. Man får nypa sig i armen när man ser honom agera på presskonferenserna; en världsledare som bråkar med medier och enskilda journalister, som koketterar och attackerar och har en väldigt skruvad världsbild. Han uppträder inte som om han är i psykisk balans”, säger S-toppen till Expressen.

ANNONS
ANNONS

Även Moderaternas EU-parlamentariker Gunnar Hökmark är oroad över Trumps framfart i Vita huset, framgår det i Expressen.

”Tyvärr säger han vad han menar och menar det han säger, och det han menar är i strid med både de värden som präglar västvärlden och fria samhällen”, säger Hökmark om den amerikanske presidenten till tidningen.

I dag besöker USA:s vicepresident Mike Pence Bryssel och EU:s förhoppning är bland annat att Europa tillsammans med USA kan stå enade i kampen mot extremism och rysk aggression.

MISSA INTE: Sveriges svar till USA: Vill läxa upp Trump [DagensPS.se] >

LÄS ÄVEN: Bildt totalsågar Trump: ”Kan leda till folkmord” [DagensPS.se] >