Svenska drönartillverkaren Cybaero kan gå i konkurs om inte Nasdaq häver handelsstoppet på börsen, larmar bolaget i ett pressmeddelande. (Foto: TT)
Svenska drönartillverkaren Cybaero kan gå i konkurs om inte Nasdaq häver handelsstoppet på börsen, larmar bolaget i ett pressmeddelande. (Foto: TT)

Cybaero har ställt in betalningarna med förhoppning om att handelsstoppet kommer hävas och att bolaget därmed ska få ta del av finansieringslösningen med EHGO.

Det uppger bolaget i ett pressmeddelande.

Som tidigare meddelats har Cybaero träffat en finansieringslösning med European High Growth Opportunities Securitization Fund, EHGO, i form av tretton konvertibellån på totalt 52,5 miljoner kronor. Handeln i aktien är för närvarande stoppad vilket omöjliggör nyttjandet av något av de av EHGO tillskjutna likviderna, uppger bolaget.

ANNONS
ANNONS

CybAero anser att bolaget har uppfyllt alla Nasdaqs krav för att återuppta handeln i bolagets aktier.

”Nasdaq har dock inte återupptagit handeln. Som skäl för detta har börsen angivit att man utreder möjliga regelöverträdelser. CybAero har fått ta del av utredningen, som bolaget anser innehåller ett antal felaktiga uppgifter sannolikt grundat på missförstånd. CybAero har skriftligen bemött det som framkommit i Nasdaqs utredning”, uppger bolaget.

Cybaero har anlitat advokat Anders Angelstig för att bistå med betalningsinställelsen samt begärt att börsen omprövar sitt beslut. Bolagets förhoppning är att handeln återupptas så att bolaget kan drivas vidare.

”Om inte handeln återupptas faller dock hela finansieringslösningen. Cybaero kommer då att tvingas ansöka om konkurs”, avslutar bolaget.