Ett kvinnligt bygglag ska följas under tre månader i en förstudie med syftet att belysa kvinnors roll och betydelse i byggbranschen.

ANNONS

Women Building Sweden är ett affärsnätverk av kvinnor i ledande befattning inom bygg- och fastighetsföretag. I dag påbörjades deras senaste projekt, en förstudie där ett kvinnligt bygglag ska följas i tre månader. Förstudiens ska lyfta och belysa kvinnors betydelse i byggbranschen och visa hur det kan bidra till en mer jämställd och innovativ byggsektor.

Women Building Sweden, Byggpartner och ByggdialogDalarna står bakom förstudien som görs i samverkan med projekt Villazero, som drivs av Fiskarhedenvillan, Mondo Arkitekter och Structor Byggteknik Dalarna. I det projektet ska Sveriges första koldioxidneutrala småhus byggs av ett bygglag med enbart kvinnor.

”Jag kommer titta på hur arbetsmiljön ser ut, och se om det är någon skillnad mellan att jobba med bara kvinnor, jämfört med ordinarie byggarbetsplatser. Förstudien kommer genomföras med hjälp av intervjuer och omvärldsbevakning. Det finns även en tanke på en fortsättning, där Högskolan Dalarna följer kvinnorna när de är tillbaka på sina ordinarie arbetsplatser”, säger Monica Rönnlund, projektutvecklare och utvärderare i ett pressmeddelande.

När förstudien är klar ska resultatet diskuteras via seminarier och debattartiklar.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: Nya kompetenser efterfrågas inom byggbranschen [Dagens PS]