Marcus Birro skriver om sin leda över att kriminella kan fortsätta härja i förorterna.

ANNONS

Nyligen kom Handelskammarens rapport (med det lätt Beck-anstrukna namnet) ”Brottsplats Stockholm”.

Den handlar om hur det fungerar att bedriva företagande runt om i Stockholm, och då särskilt i stadens förorter.

Det är beklämmande läsning.

I Hallunda uppger nio av tio företagare att deras verksamheter blivit drabbade av brott under de senaste två åren.

Nio av tio!

ANNONS
ANNONS

Allt företagande, men kanske särskilt företagande på mindre, lokal nivå handlar om människor som försöker göra något för förorten de verkar i. I Hallunda har alltså så gott som SAMTLIGA företagare varit med om att bli utsatt för brott de två senaste åren.

Och när polisen kommer får de stenar kastades på sig.

Nästa gång ni hör en minister (som bor väldigt långt ifrån Hallunda) mässa om utanförskapsområden och om ungdomar som inte har fritidsgårdar att gå till eller vad det nu kan vara så minns alltid att de verkliga offren i den vidriga sörja som blivit landets förorter, är alla de som faktiskt stannar kvar och försöker beskriva verksamhet där. Vanliga människor som sliter dygnet runt för att få vardagen att gå ihop och som samtliga alltså blir utsatta för brott när de försöker göra det.

Jag är så innerligt trött på att de kriminella målas ut som offer. De är gangsters och de ska sys in. Utifrån den här undersökningen från Handelskammaren är det onekligen helt och hållet overkligt att någon enda människa vill driva en enda butik i Hallunda.

Varför ska de fortsätta göra det när riskerar sin verksamhet, kanske till och med sina liv? Och när polisen kommer får de stenar kastades på sig.

Det kan inte vara polisiär kvantfysik att få tag i två pansarbilar och sedan dundra in i Hallunda och lyfta bort varenda en av dem som förstör för alla andra. Gör det och gör det snart.

ANNONS
ANNONS

Annars kommer varenda centrumverksamhet i varenda förort i hela Stockholm slå igen. Så kan knarklangarna ta över stadsdel för stadsdel.

Allt medan polisen delar ut armband och kokar kaffe åt förövarna..

God natt Sverige, var du än är…