Ståltillverkaren British Steel kommer att tas över av kinesiska Jingye Group. Affären är värd 70 miljoner pund motsvarande 875 miljoner kronor.

BBC rapporterar om läget för det ikoniska företaget som står för en tredjedel av ståltillverkningen i Storbritannien, landet som är vaggan för den industriella revolutionen.

Företaget har varit inne i en rekonstruktion sedan i maj och nu väntas det kinesiska företaget snart göra affären officiell.

ANNONS
ANNONS

”Jingye kommer att göra betydande investeringar, är långsiktiga och därför tror jag inte enbart att det handlar om att hålla företaget vid liv i ett, två eller några år. För mig, från vad jag förstår om bolaget, handlar det här om en framtidsutsikt, så vi kommer inte att vara tillbaka i samma situation inom tre års, fem års eller tio års tid”, säger Gareth Stace på lobbyorganisationen UK Steel, till BBC.

British Steel har för närvarande 25.000 medarbetare i Storbritannien, Frankrike och Nederländerna. Jingye Group förväntas både vilja öka produktionen, men också skära i kostnader, enligt BBC.