Dagens PS

Synsam: Aktie och bolagsfakta

Synsam
Synsam (Foto: TT)

Synsam är en ledande optikkedja som erbjuder produkter och tjänster inom synvård och ögonhälsa. Företaget specialiserar sig på synundersökningar, glasögon, kontaktlinser, solglasögon och tillbehör. 

Kursgraf Synsam

ANNONS
ANNONS

Kontinuerlig expansion

Bolaget grundades 1968 i Sverige och har sedan dess vuxit till en av Nordens ledande aktörer inom optikbranschen. 1971 köptes det danska företaget Profil Optik upp och Synsams spred sig till Danmark. Företaget har genomgått en kontinuerlig expansion och etablerat sig på flera marknader i Europa. 

De har en betydande global närvaro och är representerat på flera marknader runt om i Europa. Företaget har butiker och samarbetspartners i länder som Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Tyskland, Nederländerna och Storbritannien.

Genom sin globala närvaro strävar Synsam efter att erbjuda sina tjänster och produkter till en bredare kundbas. 2021 valde bolaget att ta hem all produktion från Kina, och öppnade en egen fabrik i Östersund. 

Teknisk analys Synsam

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Bred produktportfölj

Synsam erbjuder en bred produktportfölj inom synvård och ögonhälsa. Deras sortiment omfattar glasögon och solglasögon från välkända varumärken, kontaktlinser, ögonvårdsprodukter och tillbehör. Företaget erbjuder även synundersökningar utförda av kvalificerad personal för att säkerställa korrekta synkorrigeringar och optimal synhälsa för sina kunder. 

Bolaget har sitt huvudkontor i Stockholm, och deras aktier säljs på Stockholmsbörsens Mid Cap. Synsams VD heter Håkan Lundstedt, och deras styrelseordförande heter Peter Törnquist.

Läs mer på deras hemsida här.

Läs mer om Synsam

ANNONS
ANNONS