Dagens PS

Storytel: Aktie och bolagsfakta

Storytel
(Foto: Storytel)

Storytel är ett svenskt företag som erbjuder abonnemangstjänster för ljud- och E-böcker samt ett brett utbud av ljudboksutgivningar, och är specialiserade på att ge sina användare tillgång till ett stort bibliotek av ljud- och e-böcker.

Kursgraf Storytel

ANNONS
ANNONS

Genom deras abonnemangstjänster kan användare enkelt lyssna på ljudböcker och läsa E-böcker på sina mobila enheter, vilket ger dem möjlighet att njuta av böcker när som helst och var som helst. 

Passion för litteratur och teknik

Bolaget grundades år 2005 av en grupp entreprenörer med en passion för litteratur och teknik. De ville skapa en plattform som gör det enklare för människor att konsumera böcker digitalt och därmed nå ut till en bredare publik. Sedan dess har företaget växt och etablerat sig som en ledande aktör inom den digitala bokbranschen i Sverige och internationellt.

De har utökat sin närvaro utanför Sverige och erbjuder nu sina tjänster internationellt och främst i Europa, men har fortfarande majoriteten av sin verksamhet i Norden. De har lyckats nå ut till många länder och utökat sitt sortiment för att inkludera böcker på flera språk. Genom att erbjuda sina tjänster på flera marknader har företaget kunnat locka till sig en bredare och mer mångsidig publik.

Teknisk analys Storytel

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Tusentals ljud- och e-böcker

Företagets produktportfölj omfattar abonnemangstjänster som ger användarna obegränsad tillgång till tusentals ljud- och e-böcker. Användarna kan enkelt ladda ner böcker till sina enheter för att njuta av dem offline. Storytel samarbetar med flera framstående bokförlag för att erbjuda sina användare ett varierat urval av böcker inom olika genrer och ämnen.

Bolagets huvudkontor ligger i Stockholm, och deras aktier säljs på Stockholmsbörsens First North. Storytels VD heter Johannes Larcher, och deras styrelseordförande heter Hans-Holger Albrecht. 

Läs mer på deras hemsida här: https://investors.storytel.com/en/

Läs mer om Storytel

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt om aktien

ANNONS