Dagens PS

AAC Clyde Space: Aktie och bolagsfakta

AAC Clyde Logotyp
AAC Clyde Space är ett New Space-företag. (Bild: AAC Clyde)

AAC Clyde Space är ett New Space-företag specialiserat på små satellitteknologier och tjänster som möjliggör tillgång till högkvalitativ och aktuell data från rymden för företag, regeringar och utbildningsorganisationer. Denna data har ett brett spektrum av tillämpningar, från väderprognoser till precisionsjordbruk och miljöövervakning, och är av avgörande betydelse. 

Kursgraf AAC Clyde Space

ANNONS
ANNONS

Bildades genom en sammanslagning

Varumärket bildades 2019 genom sammanslagningen av moderbolaget ÅAC Microtec, baserat i Uppsala, och det förvärvade bolaget Clyde Space Ltd., baserat i Glasgow. Båda företagen grundades 2005 och har en omfattande erfarenhet av rymduppdrag.

Verksamhet

Bolaget erbjuder nyckelfärdiga tjänster från design till drift av satellitsystem i omloppsbana, inklusive tillförlitliga satellitplattformar. Företaget levererar också ett komplett utbud av delsystem för kubsatelliter och småsatelliter. Dessa teknologier och tjänster möjliggör tillgång till högkvalitativa data från rymden

De har sina huvudverksamheter i Sverige, Storbritannien, Nederländerna, USA och Sydafrika, med partnersamarbeten i Japan och Sydkorea. Bolagets kunder återfinns bland kommersiella företag, myndigheter och försvar, vilka har behov av rymddata för olika ändamål. 

Teknisk analys AAC Clyde Space

Teknisk analys fokuserar på rörelser i aktiehandeln för att avgöra om en aktie är köpvärd eller inte.

Läs mer om teknisk analys här.

Nyckelpersoner

Bolaget har sitt huvudkontor i Uppsala, och de är sedan 2016 noterade på NASDAQ First North Growth Market Stockholm. AAC Clyde Spaces VD heter Luis Gomes, och deras styrelseordförande heter Rolf Hallencreutz. Bolaget handlas på Stockholmsbörsen under tickern AAC.

Läs mer på deras hemsida här.

ANNONS
ANNONS
ANNONS
ANNONS