Vd får sparken efter fiasko på börsen. Det är vd:n för Hoist Finance som tvingas bort.

ANNONS

Fastighetsmiljardären Erik Selin är delägare i Hoist Finance, där vd:n Klaus-Anders Nysteen nu tvingas gå, enligt ett pressmeddelande på söndagskvällen som Dagens Industri hänvisar till.

Sedan Klaus-Anders Nysteen tillträdde som vd har värdet i Hoist Finance-aktien mer än halverats, framgår det.

Nysteen får gå på dagen efter att ha lett bolaget operativt ”under drygt tre utmanande år”, skriver styrelseordförande Mattias Carlsson i pressmeddelandet där han tackar honom Nysteen för den tid som varit.

Krävs nytt ledarskap

”Styrelsen konstaterar dock att bolaget inte har utvecklats i den takt som förväntats och gör nu bedömningen att det krävs ett nytt ledarskap för att lyckas nå bolagets långsiktiga mål och återfå marknadens förtroende”, skriver Hoist Finance styrelseordförande Mattias Carlsson vidare.

Tillförordnad vd från och med i dag är Per Anders Fasth, som är ny i styrelsen och tidigare uppges ha varit vd för bland annat SBAB och haft ledande befattningar inom SEB.

”Hoist är ett bra bolag med stor potential. Min prioritet kommer att vara att tillsammans med styrelse och ledning arbeta för att förbättra bolagets resultat. Vi behöver höja produktiviteten, minska kostnaderna och skapa ökad tydlighet och transparens”, säger Per Anders Fasth i pressmeddelandet, skriver Di som konstaterar att kredithanteraren Hoist haft det tufft på börsen sedan pandemin bröt ut.

Aktien föll dramatiskt med 65 procent i februari-mars i fjol och har inte ryckt upp sig sedan dess.

ANNONS
ANNONS

I april i år gick bolaget ut med en vinstvarning, som drog ner aktien med över 7 procent. Aktien backade även nära 7 procent på delårsrapporten som släpptes då, framgår det.

Hoist har gjort flera nedskrivningar och haft det motigt. Största ägare i dag i bolaget är fastighetsmiljardären Erik Selin.

Läs även: Skugga klipparen – köpte aktier redan som 14-åring [DagensPS.se] »