Det ser bra ut för USA-börsen som fick en stark start med samtliga tre ledande index på måndagen.

ANNONS

Trots en svajig börs på sistone så fick de ledande indexen på USA-börsen en bra start i oktober. Under måndagen steg Dow Jones med 2,7 procent, vilket var den största ökningen sedan mitten av juli, rapporterar CNN.

Även Nasdaq steg, med 2,3 procent, och S&P 500 med 2,6 procent.

Frågan är hur mycket Fed höjer

Inflationen hänger givetvis fortfarande som ett orosmoln över investerare, och hur mycket Federal Reserve kommer fortsätta att höja räntan som svar på det. Frågan är hur mycket Fed kommer höja vid sitt nästa möte i början av november. Det ser dock redan ut som att centralbankens räntehöjningen har börjat få den effekt man var ute efter.

”Ekonomin bromsar in – en verklighet som blir allt tydligare inom tillverkningssektorn. Den goda nyheten är att det finns positiva tecken på att priserna stabiliseras”, säger Jim Baird, investeringschef hos Plante Moran Financial Advisors.

Håller koll på Credit Suisse

Investerare håller samtidigt koll på vad som händer med den schweiziska storbanken Credit Suisse, där bolagets aktie rasade 10 procent på måndagsförmiddagen efter att det ryktas att banken behöver mer kapital.

Många gläds även av det faktum av att det brittiska pundet fick en skjuts uppåt gentemot dollarn sedan det står klart att den brittiska regeringen överger en kontroversiell plan för att sänka skatterna för de rikaste britterna.

Uppsving för oljeaktier på USA-börsen

Oljepriset gick upp på måndagen vilket fick Chevron-aktien att rusa. Generellt fick oljeaktier ett uppsving efter rapporter som tyder på att OPEC-producenterna överväger att minska produktionen för att försöka vända senaste tidens stora nedgång i råoljepriset.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Credit Suisse: Analytiker avfärdar konkurshot [Dagens PS]

Läs även: Så ska du agera när börsen vänder upp igen [Dagens PS]