Uppåt på New York-börsen efter skakig torsdag

Uppdaterad: 23 feb. 2023Publicerad: 23 feb. 2023
wall street
Det är blandade index på Wall Street för tillfället. (Foto: TT)

New York-börsen hade en skakig torsdag, men slutade med gröna siffror. Alla de tre stora indexen stänger på plus, och bäst gick tech-sektorn.

ANNONS
ANNONS

Det blev en skakig dag på New York-börsen, men framåt eftermiddagen vände kurserna uppåt.

Spänt inför inflationssiffror

Nerverna ligger utanpå för investerarna inför nya data som ger en vink om hur amerikanska Centralbanken Federal Reserve kommer att agera.

Än har marknaden inte gett upp hoppet om att det kan bli en mjuklandning för ekonomin trots att Feds aggressiva penningpolitik.

ANNONS
ANNONS

Tech starkast på New York-börsen

S&P 500 vände fyra dagars minus till ett plus på 0,53 procent. Dow Jones stänger också på plus, 0,33 procent.

Tekniktunga Nasdaq stänger torsdagen på 0,72 procent, och fick hjälp av techjättar som Microsoft och Apple. Nvidias prognos får aktien att rusa 14 procent på New York-börsen, något Dagens PS rapporterat om.

“Spöket av snabb nedgång fördrivet”

Enligt Michael Shaoul på Marketfield Asset Management sitter investerarna kläm mellan att välkomna att USA:s ekonomi förblir stabil och rädslan för att just den motståndskraften ska få Fed att fortsätta med sin hökaktiga politik.

“Saker kunde vara värre, det verkar som om spöket som är den snabba nedgången i den ekonomiska cykeln har fördrivits, med färska ekonomiska data och företagens resultat som bekräftar att även om tillväxten har stannat av från den stimulansdrivna boomen har vi inte gått in i en tid av uppenbar svaghet”, säger han enligt Bloomberg.

Läs även: Svängig dag för SBB – aktien gick upp och ned 

Läs även: Se upp – 44 år sedan marknaden varit så riskvillig 

ANNONS
ANNONS