Adventure Box erbjuder en plattform där användarna kan skapa världar och spel i en streamad miljö, för att sedan dela dessa med varandra. Vd:n Christopher Kingdon berättar i Dagens PS podd Finansräven att han spår en snabb tillväxt, vilket kommer att ge en miljardvärdering. 

ANNONS

Det som gör Adventure Box spelplattform unik enligt grundaren Christopher Kingdon är just att tjänsten är helt webbaserad. Ingen nedladdad programvara krävs för att skapa världar i programmet. Företagets grundare och vd nämner videotjänsten Youtube som ett liknande koncept.

”Vi gör samma sak Youtube gör för video för dataspel. Vi har en webbsida där amatörer enkelt kan dela dataspel de har gjort med användare över hela världen”, säger han. ”Vi har här en delningsplattform som Youtube och så har vi vår egen enkla spelmotor”.

Går att importera Minecraft-världar

En funktion som blivit extra populär på plattformen är möjligheten att importera världar skapade i det mycket populära spelet Minecraft och visa upp dessa för andra användare. Möjligheten har hjälpt Adventure Box att skaffa en användarbas på över en miljon personer.

”Eftersom vi har samma 3D-princip kan vi läsa Minecrafts filformat”, förklarar han. ”Vi är ju en streamad webbläsare, så det blir ju jättelätt att bjuda in kompisar till det spelbygge man har skapat i Minecraft.”

Christopher Kingdon berättar att bolagets intäkter kommer från de annonser som spelas upp när användarna startar programmet. Under 2020 ska de också lansera försäljning av produkter i själva spelet, samt introducera en abonnemangstjänst där användare ska få coaching i dataspelsutveckling.

Ska rusa förbi Roblox

Christopher Kingdon har spått att Adventure Box kommer att bli ett miljardvärderat bolag, men när Finansrävens programledare beskriver påståendet som ”kaxigt” tillbakavisar Kingdon honom.

”Jag är ju ingenjör, så jag bara följer logiken och då är det inte kaxigt, då är det bara ett logiskt uttalande”, säger han. Han menar att Adventure Box ska kunna nå en liknande tillväxtkurva som Youtube och kinesiska sociala medier-appen Tiktok har haft i sina etableringsfaser.

ANNONS
ANNONS

Han tar upp spelet Roblox som en konkurrent, men anser att Adventure Box har en fördel då deras tjänst är tillgänglig på internet. Roblox kräver däremot nedladdad mjukvara, vilket Christopher Kingdon bedömer begränsar spelets potentiella kundbas.

”Vi har redan vuxit med 5 000 procent och vid något tillfälle når vi den här virala brytpunkten och då susar vi förbi Roblox” konstaterar han självsäkert.

Adventure Box listades i slutet på förra året och aktien handlas på Nasdaq First North.