Den nyvalda styrelsen i Betsson har återkallat beslutet att sparka Pontus Lindwall från posten som vd. Han får tillbaka vd-uppdraget i Betsson – för fjärde gången, rapporterar Dagens industri. 

ANNONS

Dagens PS rapporterade den 17 september om att grundaren och mångårige vd:n Pontus Lindwall fått sparken, trots att bolaget går strålande. Men det beskedet togs inte emot väl av bolagets storägare. Beskedet gjorde att även styrelseordförande Patrick Svensk fick lämna sin post.

På måndagen valdes den nya styrelsen för Betsson, där Johan Lundberg är ordförande. Även Pontus Lindwall har nu en styrelseplats. Ett av styrelsens första beslut blev att fixa en ny vd – nämligen Pontus Lindwall, genom att återkalla det tidigare förslaget.

”Vi har haft flera diskussioner med Betssons huvudsakliga intressenter, Betssons ledningsgrupp, Betssons anställda, samt många av de största aktieägarna. Utifrån de diskussionerna anser den nuvarande styrelsen inte att det skulle vara bra att byta ledarskap nu. Bolaget måste fokusera på allt viktigt arbete som ligger framför oss, till exempel den oväntade nederländska situationen”; säger Betssons nya styrelseordförande Johan Lundberg i ett pressmeddelande.om beslutet från Betsson att behålla Pontus Lindwall.

”Jag är positiv till beslutet så klart. Givet den situation vi är i så tycker jag det är ett bra beslut””, säger Pontus Lindwall till Di.

Beskedet togs emot väl av marknaden – vid 17-tiden var Betssons aktie upp cirka en procent.

ANNONS
ANNONS

Läs även: Betssons vd Pontus Lindwall får sparken [Dagens PS]

Läs även: Sparkade vd – nu får ordföranden för Betsson själv sparken [Dagens PS]