Tv-rättigheterna för italienska Serie A är värda stora pengar. Nu kommer nyheten att affärsbanken JPMorgan vill gå in med en mångmiljardinvestering.

ANNONS

Serie A har fått ett erbjudande från affärsbanken och finansbolaget JPMorgan.

Den italienska högstaligan i fotboll har fått brev från JPMorgan Chase, som skriver att man vill finansiera utvecklingen av Serie A:s mediaverksamhet, uppger Reuters på fredagen.

Anbud för mediaverksamhet

Enligt Reuters källor står sig erbjudandet från den amerikanska affärsbanken bra i konkurrensen när Serie A förbereder sig på att ta in anbud för sändningsrättigheterna för säsongerna efter 2024.

Enligt Reuters källor fick de 20 Serie A-klubbarna information om JPMorgans intresse på torsdagen.

11 miljarder kronor

Det ska handla om summor mellan 700 miljoner euro (drygt 7,8 miljarder kronor) och 1 miljard euro (11,2 miljarder kronor).

ANNONS
ANNONS

Ligan har letat sätt att få ut mer pengar från mediarättigheterna, som nu utgör ungefär hälften av klubbarnas inkomst.

Plan på superliga kollapsade

2021 backade JPMorgan förslaget om en europeisk superliga, men den planen kollapsade under en våg av protester, något Dagens PS tidigare rapporterat om.

Den italienska idén om att skapa en mediaenhet är ett sätt för Serie A-klubbarna att tjäna mer pengar, och ger utomstående investerare en möjlighet att få en del av kakan.

Serie A-möte i februari

Bland andra intressenter finns Searchlight Capital och Carlyle Group, och enligt Reuters har också Apollo Global Management uttryckt intresse för investeringen.

Ligans klubbar ska enligt Reuters ha möte den 24 februari för att diskutera de olika erbjudandena.

ANNONS
ANNONS

Ekonomiskt fiffel i Juventus

För ett beslut krävs en kvalificerad majoritet bland klubbarnas representanter, och det har tidigare visat sig svårt att nå i frågor som rör utomstående investerare.

Den italienska fotbollen skakas just nu av krisen i Juventus. Den framgångsrika fotbollsklubben skakas av en utredning av påstått ekonomiskt fiffel.

Läs även: Krisen i Juventus ”en jordbävning” – aktien rasar [Dagens PS]