Aktien dyker som en attacante som söker en frispark och hela styrelsen lämnar bänken. Det handlar om Juventus. Nu är krisen total och aktien sjunker på börsen.

ANNONS

Vad som beskrivs som en ”jordbävning” skakar miljardvärderade italienska fotbollsklubben Juventus.

Efter en utredning om ekonomiskt fiffel avgick hela styrelsen måndag kväll.

Som en följd av det dök Juventus-aktien, noterad på Milano-börsen, vid tisdagens öppning, om än för att återhämta sig något senare, skriver Dagens Industri.

Fifflar den gamla damen?

Sent måndag kväll kom beskedet om att hela styrelsen i den anrika klubben avgår för ”hela klubbens bästa”.

Det är den senaste utvecklingen i krisen som plågat klubben, med smeknamnet ”Den gamla damen”, sedan åklagare förra året började utreda ekonomiskt fiffel i klubben.

ANNONS
ANNONS

Bland de numera före detta styrelseledamöterna finns finansmannen Andrea Agnelli, ordförande sedan 2010 och brorson till legendaren Gianni Agnelli som länge ledde både Juventus och bilkoncernen Fiat.

Där finns även en fotbollslegendar som Pavel Nedved, fram tills nu vice ordförande i storklubben.

Skulle fira men…

Familjen Agnelli är, via sitt bolag Exor, fortfarande största ägare i Juventus. Exor är även ägarbolag i Ferrari, The Economist och mediebolaget Gedi.

Familjen skulle för övrigt fira 100 år som största ägare i Juventus nästa år, 2023, men just nu planeras inga festligheter i Turin.

Vill inte se repris

Klubben anklagas för att ha fuskat med olika redovisningar under åren 2018-2021 men har kategoriskt förnekat alla anklagelser.

Supportrarna till klubben, som är Italiens mest framgångsrika genom tiderna med 36 ligatitlar, fruktar nu en upprepning av 2006.

ANNONS
ANNONS

Då blev klubben tvångsnedflyttad till andradivisionen, Serie B, och fråntogs flera titlar efter en mutskandal.

Läs även: H2 Green Steel lånar 38 miljarder till nya stålverket [Dagens PS]

Läs även: Så dyr blev Michael Schumachers F1-bil [Dagens PS]