Dagens PS

Proffs spår dollarkrasch och tipsar: Köp guld

Guld
Inför Feds väntade nya räntehöjning är det läge att köpa guld och bitcoin, enligt en proffs som utgår från att dollarn snart kraschar. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 04 okt. 2022Publicerad: 04 okt. 2022

Inför Feds väntade nya räntehöjning är det läge att köpa guld och bitcoin, enligt en proffs som utgår från att dollarn snart kraschar.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

“KÖPMÖJLIGHET: om FED fortsätter att höja räntorna kommer US $ att bli starkare, vilket får guld-, silver- och Bitcoin-priserna att gå lägre. KÖP mer. När FED svänger och sänker räntorna som England just gjorde kommer du att le medan andra gråter. Ta hand om dig”, tweetar experten Robert Kiyosaki, författare till bland annat boken “Rich Dad Poor Dad”, skriver Kitco.com.

Den bästsäljande författaren tror att USA:s centralbank trippelhöjer räntan med 75 punkter ännu en gång på nästa penningpolitiska möte i november.

Om så blir fallet är det fjärde gången i rad som Federal Reserve höjer den så kallade referensräntan med 0,75 procentenheter.

Mot bakgrund av det här anser Robert Kiyosaki att investerare bör ta position i ädelmetaller, guld och silver, men även kryptovalutor som bitcoin.

Dollarn är som bekant oerhört stark i dag, men detta förhållande varar inte för evigt utan kommer tvärtom snart att ändras, enligt Robert Kiyosaki som räknar med en dollarkollaps inom kort.

“Jag tror att den amerikanska dollarn kommer att krascha i januari 2023 efter att Fed svängt”, skriver Kiyosaki på Twitter, konstaterar Kitco.

Får han rätt stundar ett rally i både guld och silver på lite sikt.

Läs hela artikeln.

ANNONS

Läs också: Wells Fargo: Dollarns styrka håller ned guldpriset 

Läs även: Vad händer med guldet? Sju faktorer som driver guldpriset

Läs mer: Kinas hemliga guldreserv – början till slutet för dollarn? 

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS