Dagens PS

Proffs mot strömmen – spår hausse på börsen

hausse börsen
USA-börsen har bottnat och nu stundar ett hausse på Wall Street, tror experten i artikeln. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 04 apr. 2022Publicerad: 04 apr. 2022

Börsen har med 90 procents sannolikhet bottnat – nu stundar ett hausse om inte en recession slår till, enligt Tom Lee på globala Fundstrat.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

När de flesta eller åtminstone väldigt många bedömare fruktar fortsatt kalabalik på börsen i spåren av inflation, räntehöjningar, leveransproblem, höga energipriser, krig och en inverterad avkastningkurva, så går proffset Tom Lee på Fundstrat mot strömmen och ser framför sig ett hausse på börsen, ett börsrally alltså.

Det berättar Business Insider och konstaterar att Lee tror att det breda börsindexet S&P 500 på Wall Street kan stiga till 5 100 punkter i slutet av 2022, förutsatt att ekonomin inte kastas in i en lågkonjunktur/recession.

Enligt experten är det 90 procents chans att aktiemarknaden bottnade den 24 februari när Ryssland gick in militärt i Ukraina.

Rejäl vinst väntar investerare om Tom Lee får rätt

Från nuvarande nivåer räknar Tom Lee på den globala rådgivaren Fundstrat att S&P 500:s potentiella uppsida är 13 procent. För investerare som passade på att köpa aktier när börsen dök samma dag som Ryssland invaderade Ukraina finns det en vinst på motsvarande 24 procent att hämta hem när S&P 500 har avancerat till den nivå som Lee förutspår att börsindexet når strax före årsskiftet.

Men fortfarande kännetecknas börsen, säger han i en kommentar, av “ojämn återhämtning”. skriver Business Insider.

Tom Lees utsikter för börsen, om en förestående hausse, går som redan nämnts på tvärs med många andra experters bedömningar.

Gurun: Det signalerar ett börshausse

ANNONS

Samtidigt har S&P 500 redan återhämtat sig med besked och är nu ner med endast 5 procent efter ett fall på 12 procent för bara en kort tid sedan.

Lee ser det som en signal om att ett hausse kan vara på väg. Han hänvisar i sammanhanget till historisk data som bekräftar den tesen om S&P 500.

Rådet från Fundstrat-experten till investerare är för övrigt att ha fokus på amerikanska aktier.

“USA har fortfarande de bästa företagen och är den mest likvida marknaden”, säger Lee, enligt Business Insider.

Läs även: Ekonomer varnar för nya signaler om recession

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier.

ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS