En fastighetskung som inte håller sig till sanningen och oroande nyheter om priset på bränsle. Här är några av de mest relevanta nyheterna från Dagens PS under veckan som gått.

ANNONS

Fastighetskungens löptider skulle ha gjort honom till en av de snabbaste svenskarna någonsin, och det skulle visa sig att den där tiden på milen inte är det enda K-Fastigheters vd Jacob Karlsson slirat på sanningen om.

De där 240 högskolepoängen han påstår sig ha finns nämligen inte i registren.

Läs här: Fastighetskungens 240 högskolepoäng finns helt enkelt inte [Dagens PS]

Pressat pris på råolja

Priset på råolja är det lägsta sedan i början på året, och det pressar ned priserna för bränsle vid mackarnas pumpar. Men säg den glädje som varar för evigt: Nu tror analytiker att priserna på bensin och diesel kommer att stiga igen.

Läs här: Analytiker spår högre bränslepriser vid macken [Dagens PS]

Verklighetens Succession

När Elon Musks Twitteräventyr petade honom från tronen som världens rikaste hamnade LVHM:s Bernard Arnault där. Hans förmögenhet beräknas till 184,7 miljarder dollar, nästan 1.897 miljarder kronor.

Nu funderar den 73-årige Arnault på arvtagare, och med fem barn som slåss om lyximperiet, med varumärken som bl.a. Moët & Chandon, TAG Heuer, Christian Dior och Louis Vuitton, liknar det tv-serien Succession.

ANNONS
ANNONS

Läs här: Hans ultrarika barn tävlar om att ta över lyximperiet [Dagens PS]

Krav på Finks avgång: ”Hyckleri”

Nu höjs röster som kräver att Blackrocks vd Larry Fink avgår. Bluebell Capital har i november skickat ett brev där man säger att Blackrock säger en sak men gör en helt annan när det gäller satsningar på miljö, sociala frågor och styrning (ESG).

Läs här: Krav på att Blackrocks vd avgår för ”ESG-hyckleri” [Dagens PS]