Den välkända finansmannen Gabriel Urwitz är grundare av det nybildade riskkapitalbolaget Segulah Medical Acceleration, SMA, som tagit in 1,2 miljarder kronor för att satsa på unga bolag inom medtech.

ANNONS

Det nybildade investeringsbolaget SMA har som ambition att satsa på unga och innovativa bolag inom medtech. Grundaren, Gabriel Urwitz säger att han vill hjälpa unga bolag att ta steget från färdig produkt till kommersialisering av densamma.

I ett pressmeddelande säger han att unika idéer som kan påverka folkhälsan ska stödjas. Han säger vidare i pressmeddelandet att den typ av ekosystem som finns inom tech och biotech i dag inte finns inom medtech.

Ska investera inom medtech

SMA kommer fokusera på företag i Skandinavien eller Västeuropa, verksamma inom områden som sjukvårdsprodukter, diagnostik, digitala teknologier och medicinska forskningsmetoder.

Förutom att Gabriel Urwitz själv är finansiär, är bland andra Fjärde AP-Fonden, SEB-Stiftelsen, IMAS Foundation och det statliga riskkapitalbolaget Saminvest finansiärer.

De har poster i bolaget

Enligt Life Science Sweden, är Roger Gunnarsson, som har lång erfarenhet som internationell investmentbanker i London, med fokus på healthcare-sektorn, medgrundare och Managing Partner. Peter Sjöstrand är styrelseordförande i bolaget, han har bland annat varit vice vd och CFO för Astra och styrelseorförande i Meda och Gambro.

ANNONS
ANNONS

Läs mer: DI: Gabriel Urwitz ger återblick på karriären