Dagens PS

Jack Dorsey tackar nej till Twitters vd-post

Twitter
Jack Dorsey vill inte bli vd för Twitter. Foto: Richard Drew/TT
Annika Wihlborg
Annika Wihlborg
Uppdaterad: 16 maj 2022Publicerad: 16 maj 2022

Jack Dorsey tackar nej till att återigen bli Twitter-vd igen efter Elon Musks uppköp. Han anser att Twitter inte behöver någon vd.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Nej. Det var så Jack Dorsey, Twitters grundare, svarade på spekulationerna om att han skulle återvända för att styra plattformen för sociala medier efter att Elon Musk förvärvat företaget, enligt Business Insider.

På onsdagen twittrade YouTubern Charles Wieand att han förutspådde att Musk “bara skulle be @Jack att bli vd för Twitter.”

Dorsey svarade, “Nej, jag kommer aldrig att bli vd igen.”

Kasta tärningen igen

Vissa Twitter-användare uppmanade honom att ompröva sitt beslut, men Dorsey svarade med ett andra “nej”, och tillade att företaget borde “kasta tärningen igen” och börja om. Användare var också angelägna om att höra vem grundaren trodde skulle bli en bra ledare, på vilket Dorsey svarade: “Ingen i slutändan.” Dorsey har sagt vid flera tillfällen att han ser Twitter som en allmännyttig verksamhet och är emot att driva det som ett företag.

“I princip tror jag inte att någon ska äga eller driva plattformen. Det vill vara en allmännytta på protokollnivå, inte ett företag”, twittrade Dorsey förra månaden.

Musk, som också driver Tesla och SpaceX, är mitt uppe i att slutföra sitt förvärv av Twitter. Affären förväntas slutföras i oktober.

Musk litar på Dorsey

ANNONS

I april twittrade Dorsey att han trodde att Musks förvärv var det “rätta första steget” för att rätta till Twitter. Han tillade att Musk var lösningen han litade på för att leda plattformen.

Dorsey var med och grundade Twitter 2006. Han fick sparken från sin roll som vd två år senare men återvände för att leda företaget igen 2015.

Dorsey hoppade sedan av i november och lämnade över företagets tyglar till mjukvaruingenjören Parag Agrawal. Musk och Agrawal har ofta drabbat samman, där Teslas vd regelbundet förlöjligade Agrawal på Twitter. I en värdepappersanmälan den 13 april sa Musk att han inte “har förtroende för ledningen”.

Läs mer: Twitter-aktien rasar-blunder av Elon Musk?

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS