Dagens PS

Här är dagens kursrusare på börsen efter vd-byte

börsen
Aktien som artikeln handlar om rusar på Stockholmsbörsen på nyheten om vd-bytet. Bilden är emellertid från börsgolvet på Wall Street, New York. (Foto: TT)
Ola Söderlund
Ola Söderlund
Uppdaterad: 14 juni 2023Publicerad: 14 juni 2023

Bolaget har tidigare hotats av konkurs men efter ett vd-byte lyfter nu aktien mot skyarna på börsen i Stockholm i dag, onsdag.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Det är väsk- och accessoarbolaget Rizzo Group som har en munter börsdag i Stockholm.

I skrivande stund, klockan 12.10, är aktien upp med 10,40 procent men var som mest upp med över 13 procent vid 11-tiden.

Aktien har fått eld i baken efter företagets besked på tisdagen om ett vd-byte.

En enig styrelse har utsett Helena Morland, tidigare vice vd, till ny vd.

Därmed ersätter hon Jonas Stille som kommer jobba kvar i bolaget fram till årsskiftet men i en annan roll, framgår det.

Kände investeraren hissar nya vd:n

“Helena har under flera år visat kraft i sitt ledarskap, engagemang och driv att utveckla Rizzo Group till ett framgångsrikt bolag på den nordiska marknaden. Med hennes marknadsfokus och det team hon håller på att bygga är jag övertygad om att vi kommer att nå de mål som vi har presenterat för marknaden i samband med den nyemission vi nyligen genomfört”, säger Tommy Jacobson, styrelseordförande i Rizzo Group, i ett pressmeddelande.

Hans förhoppning är att bolaget långsiktigt uppnår stabilitet och lönsamhet under ledning av Helena Morland som operativ chef.

ANNONS

Rizzo Group ändrar även arbetsfördelningen i styrelsen och Tommy Jacobson lämnar över ordförandeklubban till vice styrelseordförande Jonas Blomqvist.

Tommy Jacobson: Därför lämnar jag ordförandestolen

“Skälet till att jag väljer att lämna över ordföranderollen till Jonas Blomqvist är att styrelsen behöver mer operativ kraft för att leda den strategiska förändringen framåt och vara ett bra stöd till vd och ledning inom Rizzo Group. Jonas har den rätta erfarenheten för detta och den tid som krävs. Vi inom Zenith Group tror fortfarande starkt på Rizzo Group och jag kommer personligen fortsatt vara väldigt aktiv i styrelsen”, säger Jacobson.

Aktien i bolaget har varit extremt volatil under åren och enligt Di kollapsat totalt med en nedgång på 99 procent på fem år.

Läs även: Boliden största sänket på börsens OMXS30-lista

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

Ola Söderlund
Ola Söderlund

Mångårig journalist med erfarenhet från en rad medier. Bevakar i huvudsak börs- och finansmarknaden för Dagens PS.

ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS