Medicinteknikbolaget Monivent ska göra en riktad nyemission som förväntas tillföra cirka 15,3 miljoner kronor. Kapitalet ska användas till lanseringen av en ny produkt som ska assistera vid förlossningar. 

Emissionen omfattar högst 1,33 miljoner aktier och riktas till cirka tio externa investerare med erfarenhet av investeringar inom medicinteknikbranschen.e

Den satta teckningskursen är på 11,50 kronor per aktie, vilket motsvarar en rabatt på cirka 14 procent jämfört med stängningskursen igår måndag.

”Med en offensiv emission som denna kan vi accelerera kommersialiseringen av Neo100, vår produkt för klinisk användning i förlossningsrummet. Vi har redan idag ett antal distributörsavtal på plats för vår produkt inom träning och utbildning, Neo Training, och kan genom detta kapitaltillskott också satsa med full kraft på registrering och lansering av Neo100 i fler länder och snabbare än vad som tidigare planerats och kommunicerats. Injektionen kommer i ett avgörande läge för att bygga ett starkt Monivent för framtiden”, säger vd Karin Dahllöf.

ANNONS
ANNONS

Utspädningen för befintliga delägare från emissionen blir cirka 20 procent.