Flygbolaget Norwegians emission övertecknades på bara en halvtimme, meddelar mäklarhusen DNB Markets och ABG Sundal Collier som anlitats för att sköta kapitalinhämtningen. 

E24.no rapporterar att de sex miljarder kronor som flygbolaget Norwegian ville hämta in i en nyemission säkrades på bara en halvtimme, enligt DNB Markets och ABG Sundal Collier som skött kapitalinhämtningen.

”Det känns väldigt bra att få detta stöd från marknaden när vi är på upploppet av ett långt och utmanande lopp”, säger Norwegians koncernchef Jacob Schram till E24.no.

Andra rekonstruktionen under corona

Flygbolaget genomgår sin andra rekonstruktion under coronapandemin, som påbörjades när bolaget sökte konkursskydd i Irland och Norge under slutet av 2020.

”Omstruktureringen vi håller på att genomföra nu kommer att placera oss väl när luftfarten tar fart igen. En ny finansiell struktur, en förenklad organisationsstruktur och ett tydligt och bra erbjudande till kunderna är alla viktiga faktorer som gör oss väl rustade inför framtiden”, säger Jacob Schram till e24.no.

Aktierna kunde tecknas för ett betydligt lägre pris än vad börskursen står i just nu. En teckningsrätt kostar 15,7 norska kronor, och ger rätten att teckna en aktie till priset 6,26 kronor, för en totalsumma på 21,9 norska kronor per aktie. Vid 10-tiden på fredag förmiddag handlades norwegians aktie till 35,6 norska kronor.

Rabatt på 33 procent

Teckningsrätten i Norwegians emission ger alltså en rabatt på 33 procent i nuläget. De kommer dock att kunna handlas på börsen från i dag fram till 19 maj, och kan därmed ändras i pris. Teckningsrätterna kan användas för att teckna aktier fram till den 21 maj. Samtidigt går det också att köpa aktier i Norwegian på börsen till ordinarie pris.

De nuvarande aktieägarna kommer att bli ordentligt utspädda. Från att ha ägt 100 procent av bolaget motsvarar de befintliga aktierna enbart 4,6 av det nya Norwegian.

ANNONS
ANNONS

Bolaget meddelar också att John Fredriksens Geveran Trading, Sundt-familjen, Folketrygdfondet, DNB Asset Management, Ludvig Lorentzen och partners, samt Nordea Investment Management är ankarinvesterare i nyemissionen.

Läs mer: Så utspädda blir Norwegians ägare efter räddningsplanen