Elon Musk ångrar sig – igen. Han vill köpa Twitter, efter att ha försökt komma undan affären. Budet är detsamma som det var från början: 44 miljarder dollar.

ANNONS

I ett brev till Twitter erbjuder Elon Musk 54,20 dollar per aktie, samma pris som han erbjöd i april, något som Dagens PS tidigare rapporterat om. Hela affären slutar, om nu inte Elon skämtar igen, på 44 miljarder dollar (knappt 448 miljarder kronor).

Det är källor till Bloomberg som rapporterar om erbjudandet, och efter beskedet stiget Twitters aktier med hela 18 procent.

Elon Musk försökte backa ur

Musk har försökte i juli backa ur köpet, och anklagade Twitter för att ha lurat honom genom att inte redogöra för hur många bot-konton som finns. Twitter stämde Musk, och Elon Musk lämnade in en motstämning mot Twitter. Rättegången startar om två veckor.

Mitt i Twittersåpan avslöjar sedan den före detta säkerhetschefen Peitar ”Mudge” Zatko att han varnat företaget för de stora säkerhetshålen – och fått sparken.

Nu kommer alltså nästa kapitel i den kaosartade historien: Elon Musk gör en kovändning, vill fortfarande köpa Twitter, och går tillbaka till utgångsbudet.

ANNONS
ANNONS

Twitters aktie steg 22 procent på beskedet under tisdagen.