Dagens PS

Efter sommarvarningarna: Här kan aktie-fyndas

Karl Hedberg, aktiechef för Carnegie, håller fats vid sin vy att det kan bli en rekyl på sommarbörsen. Men i så fall ser han också flera intressanta aktier som det kan vara värt att plocka upp.
Karl Hedberg, aktiechef för Carnegie, håller fast vid sin vy att det kan bli en rekyl på sommarbörsen. Men i så fall ser han också flera intressanta aktier som det kan vara värt att plocka upp. (Foto: Carnegie)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 11 juni 2024Publicerad: 11 juni 2024

Det ansedda analyshuset Carnegie gick för ett par veckor sedan ut och varnade för en börsrekyl i sommar. Nu pekar man ut var det kan vara läge att aktie-fynda vid en börssommar-dipp.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Carnegie gav inte bara en varning, utan två varningar, inför sommarens handel på börsen i slutet av maj.

Amerikanska presidentvalet kan skapa volatilitet

“Givet den starka utvecklingen under maj tror jag vi kommer få se en rekyl under inledningen av sommaren. Som aktiv investerare kan den senaste tidens styrka utnyttjas för att ta hem lite vinster och öka kassan tillfälligt”, skrev Karl Hedberg, Carnegies aktiechef då vilket även förstärktes av bankens tekniska analys-guru Johnny Torsell som såg samma sak i sina grafer.

Nu har Karl Hedberg publicerat en ny börskommentar där han håller fast vid scenariot.

“Ja, jag vidhåller att det mest sannolika är en rekyl ned under sommaren. Det skulle inte överraska om vi ser viss osäkerhet hos investerarna inför det amerikanska presidentvalet, vilket kan skapa volatilitet i marknaden de närmaste månaderna”, berättar aktiechefen för Carnegies webb och tillägger:

“En eventuell sommarrekyl skulle ge ett bra tillfälle att köpa in sig i marknaden inför andra halvåret”.

Så vilka aktier är det då som Carnegie-chefen tycker det är intressant att snegla mot i så fall?

ANNONS

Senaste nytt

Aktie-fynda här

ANNONS

Fokus bör ligga på bolag med rimliga värderingar i kombination med god förväntad vinsttillväxt resonerar Karl Hedberg och utvecklar:

“Det kan vara bolag som har släpat efter börsen, men som förväntas ha god återhämtning från låga vinstnivåer, exempelvis bolag inom skog och telekom”.

En annan kategori med intressanta aktier är “bolag som drivs av mer långsiktiga strukturella trender” och därmed kan öka sin lönsamhet enligt aktiechefen.

“Här hittar vi några industribolag som fortfarande har attraktiva värderingar. Vidare tror jag på fortsatt styrka i småbolagssegmentet, där man kan öka sin exponering om man ännu inte gjort det”, konstaterar han.

Kar Hedberg har också noterat det stigande intresset för börsintroduktioner och tror att det är något som kan komma att öka än mer i höst.

Läs mer:

Harald Mix öppnar för börsnotering av Carnegie. Dagens PS

Carnegies aktiechef spår börsrekord i vår. Dagens PS

ANNONS
Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS