Dagens PS

Börsveckan synar Nibe och New Wave

Torsten Jansson
Torsten Janssons New Wave är en av sex aktier som tidningen Börsveckan analyserar den här veckan. Två köpråd delas ut.(Bild: Paul Madej/TT)
David Ingnäs
David Ingnäs
Uppdaterad: 11 mars 2024Publicerad: 11 mars 2024

Veckans upplaga av aktieanalyser från Börsveckan innehåller två köp och fyra avvakta. Både småspararfavoriter och storbolag avhandlas.

ANNONS
ANNONS

Mest läst i kategorin

Den ansedda analystidningen Börsveckan kikar närmare på sex aktier rapporterar blanda annat nyhetsbyrån Direkt genom Placera.

Köpråd i fordonssektorn

En köpstämpel delas ut till Volvo lastvagnars (börskurs Volvo) tyska konkurrent Traton (börskurs Traton). Traton som bland annat äger svenska Scania har en låg värdering trots att orderingången framöver kanske inte är den bästa anser Börsveckan.

Om vi håller oss kvar i fordonssektorn, fast istället hus på fyra hjul så är Börsveckan något mindre positivt inställd till husvagn- och husbilsbolaget Kabe (börskurs Kabe). Köprådet från juni 2023 var klokt då aktien stigit 30 procent sedan dess men nu sätter Börsveckan avvakta.

Avvakta blir även rekommendationen för småspararfavoriten Nibe (börskurs Nibe). Aktien har haft ett tungt år bakom sig med en i princip halvering vilket Dagens PS tidigare rapporterat. Trots det gör de svaga utsikterna framåt att Börsveckan skriver:

“Allt sammantaget så lockar inte Nibe denna gång heller”.

Avstå börskrascharen

En betydligt roligare börsresa senaste året har Torsten Janssons New Wave (börskurs New Wave). Som trogna Dagens PS läsare vet så höjde bolaget nyligen marginalmålen. Nu tycker Börsveckan dock att aktien har gått upp rimligt mycket och sänker rekommendationen från tidigare köp till avvakta.

ANNONS

Börsveckan analyserar också den havererade småspararfavoriten Storskogen (börskurs Storskogen). Tidningen konstaterar att Storskogen haft en skakig resa både på börsen och operativt. Trots att det kan skönjas “ljus i tunneln” så är osäkerheten för hög för att rådet ska bli något annat än avvakta.

Börsveckan har dock ett köpråd till att dela ut för veckan. Det tillfaller investmentbolags-doldisen Concejo (börskurs Concejo). Tidningen skriver att:

“Concejo vände från förlust till vinst i Q4 och där står och faller caset med två av innehaven som går mot strömmen och utvecklas väl.”

Läs mer:

Börsveckan: temporärt fall köp aktien

Börsveckan städar portföljen – en in, en ut

Läs mer från Dagens PS - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt:
ANNONS
Möjlighet – teckna i erfaren spelutvecklare
kinda brave logo svart

Den globala spelmarknaden har tagit fart och 400 miljoner nya spelare beräknas tillkomma till 2026. Särskilt det så kallade indie-segmentet växer kraftigt där börsaktuella svenska Kinda Brave är väl positionerade. Teckningsperioden för att vara med i bolagets börsresa från start pågår fram till den 22 maj.

Läs mer & teckna här
ANNONS
ANNONS

Senaste nytt

ANNONS