Investmentbolaget Industrivärdens vd Helena Stjernholm delar inte kritiken mot att inget har hänt i bolaget sedan hon tillträdde för fem år sedan. ”Det håller jag inte med om. Jag tycker att det har hänt väldigt mycket under de här åren”, säger hon till Dagens industri.

ANNONS

Stjernholm uppger samtidigt att man inte hade talat om nya investeringar om man hade anat att det fanns så mycket att göra med befintliga innehav.

”Hade jag vetat då vad jag vet i dag hade jag varit lite mer försiktig med mina uttalanden”, säger hon till tidningen i onsdagens utgåva (obs, inloggning krävs).

I samband med bokslutskommunikén 2015 uppgav hon att investmentbolaget skulle bredda sig och ta andelar om 20-30 procent i företag med 3-10 miljarder kronor i börsvärde. Några sådana affärer har dock inte blivit verklighet. Industrivärden har inte köpt in sig i några nya bolag.

ANNONS
ANNONS

Industrivärden-chefen menar att förklaringen till detta ligger i att det fanns mer potential i existerande innehav. Dessutom var vissa av bolagen mer krävande än hon trodde när hon kom till Industrivärden från IK Investment Partners.